τα παντα για τα πινελα

Τελικά πώς πρέπει να απλώνεις το μακιγιάζ σου;

 Οι απόψεις διαφέρουν και μας προκαλούν μεγάλη απορία για το τι είναι σωστό και τι όχι! Στο χώρο του μακιγιάζ είναι αποδεκτές και οι τρεις τεχνικές που υπάρχουν. Πολλοί MUA (Make Up Artists) θεωρούν ιδανική λύση τα χέρια τους για να εφαρμόζουν τα καλλυντικά τους, άλλοι πάλι λατρεύουν τα beauty blenders και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που ασχολούνται με το μακιγιάζ, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, δεν μπορούν να αποχωριστούν τα μαγικά τους πινέλα. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος που προσφέρει αψεγάδιαστο αποτέλεσμα αλλά και τις λιγότερο επιβλαβείς συνέπειες για το δέρμα; 
Κατά την άποψή μου κανένας τρόπος δεν θεωρείτε απόλυτα σωστός. Αν μη τι άλλο και με τους τρεις τρόπους είναι πολύ πιθανή η μεταφορά μικροβίων. Οπότε η βασική τους διαφορά εντοπίζεται στο τι προϊόν θέλουμε να εφαρμόσουμε κάθε φορά και τι αποτέλεσμα θέλουμε να έχουμε την δεδομένη στιγμή.

Τα χέρια μας, αρχικά, διαθέτουν φυσικά έλαια και προκαλούν θερμότητα με την διαδικασία της τριβής. Προσφέρουν επομένως πιο συγκεκριμένη εφαρμογή, κάνουν το προϊόν να γίνεται ένα με το δέρμα με αποτέλεσμα να αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια το μακιγιάζ μας. Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε τα χέρια μας φρεσκοπλυμένα και καθαρά και να έχουμε εφαρμόσει αντισηπτικό. Η εφαρμογή μακιγιάζ με τα χέρια μας δεν συνίσταται για λιπαρές επιδερμίδες, καθώς μπορεί να προκύψει μεταφορά ελαίων από τα δάχτυλα στο πρόσωπό μας.

Έπειτα τα beauty blenders, ανάλογα φυσικά και απο τι είναι κατασκευασμένα, δίνουν πιο ανάλαφρο φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ. Μπορεί ο καθένας να ρυθμίσει την κάλυψη που επιθυμεί απλώνοντας περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα προϊόντος. Εξίσου και αυτά θα πρέπει να είναι καθαρά και αποστειρωμένα, για την αποφυγή λοιμώξεων του δέρματος.

Τέλος άφησα τα πινέλα!

Τα θεωρώ ως την καλύτερη επιλογή για την εφαρμογή προϊόντων μακιγιάζ. Υπάρχουν σε πληθώρα σχημάτων και είναι κατάλληλα για κάθε είδος τεχνικής και για κάθε σχήμα προσώπου. Δίνουν την δυνατότητα πλήρους κάλυψης αλλά και την αίσθηση ενός πιο φυσικού αποτελέσματος. Και αυτό εξαρτάται από το τι πινέλο θα χρησιμοποιήσουμε σε συνεργασία με το κατάλληλο προϊόν. Επίσης υπάρχουν πολλών ειδών ποιότητας και είδη τριχών, οι οποίες συνεργάζονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την υφή που συναντάμε στα προϊόντα μακιγιάζ.

Συμβουλή: μην απλώνετε όλη την ποσότητα με μία μόνο κίνηση.

Αυτό βοηθά στο να γίνει σωστά το blending των αποχρώσεων.

Το ποια μέθοδο θα επιλέξετε ως επαγγελματίες ή ως απλός λάτρης του μακιγιάζ, για να εφαρμόσετε τα καλλυντικά προϊόντα, είναι στη δική σας βούληση και ευκολία!

Σχηματα κεφαλων πινελων και τι εφαρμοζει το καθ’ ένα

Ο τέλειος σύντροφος για μια υγρή βάση είναι ένα πυκνό, αφράτο πινέλο. Διαθέσιμα σε διάφορα σχήματα και σε διάφορες πυκνότητες, όπως στρογγυλά, flat, πλάγια, καμπυλωτά, ακόμη και σχήματα θόλου, είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν το σωστό ποσό πίεσης για την ομαλή, ομοιόμορφη εφαρμογή και το αποτέλεσμα κάλυψης που επιθυμεί ο καθένας. Για να εφαρμόσετε το foundation, φροντίστε να κάνετε κινήσεις προς τα έξω με προσεκτικές, ομοιόμορφες πινελιές για να αποφύγετε τις σκληρές γραμμές.

1. Πινέλα με στρογγυλή κεφαλή και εντελώς flat στην κορυφή τους, είναι ιδανικά για εφαρμογή υγρών προϊόντων ή προϊόντων σε μορφή mousse. Βοηθούν για μια γρήγορη εφαρμογή, πλήρη κάλυψη, και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Μπορούν να εφαρμόσουν και foundation σε compact μορφή.

Προτεινόμενα:

2. Πινέλα με στρογγυλή κεφαλή, τα λεγόμενα Kabuki Brushes, ε’ιναι ιδανικά για πλήρη κάλυψη με ακρίβεια των ατελειών της επιδερμίδας. Το σχήμα τους βοηθάει για μια εφαρμογή με κυκλικές κινήσεις

Προτεινόμενα:

3. Πινέλα με πλάγια και flat κεφαλή. Είναι πολύ εύκαμπτα και ιδανικά για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα κάλυψης. Είναι ιδανικά ακόμη και για εφαρμογή ξηρών ελαίων, primers, bb cream ή οτιδήποτε εφαρμόζετε για βάση στο μακιγιάζ.

Προτεινόμενα:

4. Τα λεγόμενα Stippling Brushes, είναι πινέλα με πολύ αραιή δομή για να προσφέρουν ένα εντελώς φυσικό, ημιδιαφανές αποτέλεσμα βάσης. Εξίσου και αυτά είναι ιδανικά ακόμη και για εφαρμογή ξηρών ελαίων, primers, bb cream ή οτιδήποτε εφαρμόζετε για βάση στο μακιγιάζ. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

Προτεινόμενα:

5. Επίσης πολύ γνωστά είναι και τα πινέλα με την μορφή ‘’γλώσσας’’. Συμπαγή πλακέ πινέλα για να εφαρμοστεί η βάση. Έπειτα θα ήταν καλό να διανεμηθεί στο πρόσωπο για μια ιδανική ομοιόμορφη κάλυψη με ένα επιπλέον εργαλείο (σφουγγαράκι ή πινέλο). Είναι ιδανικά για εφαρμογή μασκών περιποίησης προσώπου.

Προτεινόμενο:

Τι πρέπει να προσέχουμε για την επιλογή πινέλου βάσης;

1. ΣΧΗΜΑ:
Το σχήμα του πινέλου σας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εφαρμογή της βάσης. Τα σφουγγαράκια μπορεί να είναι μια ωραία επιλογή για ελαφριά, καθαρή κάλυψη, ενώ τα σφιχτά οβάλ πινέλα είναι εξαιρετική επιλογή για την εφαρμογή υγρής βάσης. Κατά γενικό κανόνα, όσο πιο πυκνό είναι το πινέλο, τόσο πιο πυκνή και πλήρη θα είναι η κάλυψη.

2. ΥΓΡΟ vs. ΣΚΟΝΗ
Όλα τα foundation υγρά, πουδρένια ή κρεμώδη(Mousse Foundation) απαιτούν διαφορετικούς τύπους πινέλων. Για υγρή βάση πλήρους κάλυψης, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα επίπεδο πινέλο που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τεχνική βαφής για ακρίβεια χωρίς ραβδώσεις. Εάν η βάση σας είναι σε μορφή πούδρας είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα πιο χνουδωτό αλλά ταυτόχρονα πυκνό πινέλο με μεγάλη επιφάνεια όπως ένα πινέλο Kabuki.

3. SYNTHETIC vs. NATURAL
Μπορεί να θεωρείτε πολυτέλεια να χρησιμοποιείτε ένα πινέλο προερχόμενο από φυσικές ζωικές ίνες, αλλά δεν είναι πολύ βιώσιμα στη μακροχρόνια χρήση και φυσικά δεν είναι cruelty-free. Αντίθετα οι συνθετικές τρίχες υπάρχουν σε διαφορετικές ποιότητες και σαφώς λειτουργούν πολύ καλύτερα με τα υγρά προϊόντα.
Επίσης εάν εσείς επιλέγετε εταιρίες που δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα, αν έχετε ευαισθησία στο δέρμα σας και διάφορες, άλλες αλλεργίες, ο δρόμος είναι ένας. Cruelty- Free πινέλα!

Συχνές ερωτήσεις:

-Το πινέλο ή το σφουγγαράκι είναι καλύτερο για την εφαρμογή του foundation;
Προτιμώ ένα πινέλο από ένα σφουγγαράκι επειδή, ειλικρινά, μου αρέσει να εξοικονομώ χρήματα. Τα πινέλα διαρκούν περισσότερο. Επίσης, εξοικονομείτε χρόνο, επειδή μπορείτε να εφαρμόσετε το foundation πιο γρήγορα με ένα πινέλο παρά με ένα σφουγγαράκι. Επιπλέον, τα πινέλα απορροφούν λιγότερο προιόν από τα σφουγγαράκια, με αποτέλεσμα το προϊόν σας να διαρκεί σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Αφού εφαρμόσετε τη βάση σας, μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα με ένα στρώμα χαλαρής σκόνης. Αυτή η σκόνη θα βοηθήσει το μακιγιάζ σας να παραμείνει στη θέση του καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και να σας δώσει μια ακόμα πιο άψογη εμφάνιση. Η ιδανική εφαρμογή γίνεται με πινέλα πούδρας. Τα Powder brushes εφαρμόζουν προϊόντα σε πουδρένια μορφή σε μεγάλο μέρος της επιδερμίδας, με άκρως ανάλαφρο τρόπο. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και πυκνότητες.

Tα χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα πινέλο προύδρας καλό, είναι πως έχει εξαιρετικά μαλακές τρίχες, που παίρνουν μια καλή ποσότητα για διάχυτη εφαρμογή, είναι μαλακό και πυκνό. Υπάρχουν και σε μικρότερο σχήμα κυρίως πιο πλακέ με πιο λεπτοκαμωμένο κόψιμο, που είναι ιδανικά για εφαρμογή κάτω από τα μάτια και για πιο στοχευμένη κάλυψη στην εκάστοτε περιοχή.

Προτεινόμενα:

Το Concealer είναι το βασικό στοιχείο στο οπλοστάσιο ομορφιάς μιας γυναίκας που μπορεί να αλλάξει δραματικά την εμφάνισή της. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να φωτίσει ένα κουρασμένο πρόσωπο, μπορεί να καλύψει τις κηλίδες και μπορεί να κρύψει εντελώς τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Στην πραγματικότητα, πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν κυρίως το concealer και παραλείπουν πλήρως το foundation.

Το Concealer φαίνεται πιο φυσικό όταν εφαρμόζεται σε “καθαρά στρώματα και αναπτύσσετε σταδιακά”!

 

 

Αφού έχετε εφαρμόσει foundation, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το concealer για να καλύψετε τυχόν ατέλειες ή και να φωτίσετε ίσως θαμπές περιοχές του προσώπου. Εφόσον θέλετε ακριβής εφαρμογή είναι ιδανικό να χρησιμοποιήσετε πινέλα με μικρή κεφαλή και για την ακρίβεια, πινέλα που ουσιαστικά είναι μια μικρή έκδοση των πινέλων foundation.

Όταν χρησιμοποιείτε πινέλα concealer, απλώστε μια μικρή ποσότητα προϊόντος στην επιθυμητή περιοχή και, στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το δέρμα σας μέχρι να αναμειχθεί με το foundation σας. Κάνετε αυτό, χρησιμοποιώντας μικρές ποσότητες έως ότου καλύψετε τις επιθυμητές ατέλειες, είτε πρόκειται για ακμή, για σκοτεινά σημεία, μαύρους κύκλους ή κάτι άλλο.

 Είναι αυτονόητο πως ακόμη και το καλύτερο ρουζ της αγοράς να έχουμε, θα φανεί απαίσιο εάν εφαρμοστεί με λάθος τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ποιοτικά πινέλα (συμπεριλαμβανομένου των πινέλων ρουζ) αξίζουν εξίσου μία σωστή επένδυση. Είναι τα εργαλεία που κάνουν τη διαφορά ενός λαμπερού μακιγιάζ έναντι μιας φυσικής εμφάνισης . Στην κατηγορία του ρουζ υπάρχουν πολλές επιλογές σχημάτων για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα. Για να επιλέξετε το σωστό σχήμα θα πρέπει να γνωρίζετε το σχήμα του προσώπου σας και τι μακιγιάζ θέλετε να πετύχετε. 

  • Σε οβάλ πρόσωπο: επειδή θέλουμε να δημιουργήσουμε λίγες γωνίες, αλλά όχι υπερβολικές, θα χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο αρκετά φουντωτό με πλάγια κλίση.
  • Σε τετράγωνα πρόσωπα: επειδή ήδη υπάρχουν γωνίες σε τέτοια σχήματα προσώπου, δεν θέλουμε να τις κάνουμε υπερβολικά έντονες , οπότε επιλέγουμε ένα μικρό, μακρύ, ελάχιστα φουντωτό πινέλο που θα μας εφαρμόσει το ρουζ σε συγκεκριμένη περιοχή.
  • Σε στρογγυλά πρόσωπα: ανάλογα εάν θέλουμε να κάνουμε έντονες τυχόν γωνίες ή εάν θέλουμε να αφήσουμε το σχήμα του προσώπου ως έχει, θα επιλέξουμε ή κάποιο μακρύ flat πινέλο ή κάποιο φουντωτό θολωτό πινέλο.
  • Σε στρογγυλά πρόσωπα: ανάλογα εάν θέλουμε να κάνουμε έντονες τυχόν γωνίες ή εάν θέλουμε να αφήσουμε το σχήμα του προσώπου ως έχει, θα επιλέξουμε ή κάποιο μακρύ flat πινέλο ή κάποιο φουντωτό θολωτό πινέλο.

Τι πρέπει να προσέχουμε για την επιλογή πινέλου ρουζ;

1. ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να λαμβάνετε υπόψην κατά την αγορά ενός πινέλου ρουζ είναι το μέγεθος και το σχήμα. Ιδανικά, θέλετε ένα κωνικό πινέλο που είναι κατάλληλο για το μέγεθος του προσώπου σας. Ωστόσο, το μέγεθος είναι πιο σημαντικό από το σχήμα, κατά τη γνώμη μου.

Ιδανικά θέλετε το πινέλο σας να έχει περίπου το μέγεθος των μήλων στο μάγουλό σας, και αυτό φυσικά διαφέρει από άτομο σε άτομο… Ένα μεγαλύτερο πινέλο είναι ωραίο για bronzer. Όταν πρόκειται για ρουζ, η τοποθέτηση και το αποτέλεσμα επηρεάζονται από το μέγεθος του πινέλου σε σύγκριση με το πρόσωπό σας

2. SYNTHETIC vs. NATURAL
Από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το ίδιο το πινέλο είναι επίσης σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για σκευάσματα κρέμας έναντι σκόνης. Κατά γενικό κανόνα, τα συνθετικά πινέλα είναι τα ιδανικά για κρέμες και υγρές φόρμουλες, επειδή είναι α) πιο υγιεινές και β) πιο ομαλές.
Οι φυσικές τρίχες είναι λιγότερο «τέλειες», οπότε μπορούν να λειτουργήσουν καλά με πατημένες και χαλαρές πούδρες, αλλά εδώ παίζει ρόλο η σωστή μεταχείριση των ζώων και οι ηθικοί κώδικες. Λάβετε υπόψη ότι αυτές τις μέρες, οι περισσότερες συνθετικές τρίχες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που τις καθιστά πραγματικά αποτελεσματικές τόσο σε προϊόντα κρέμας όσο και σε προϊόντα σκόνης, οπότε δεν χρειάζεται πραγματικά να χρησιμοποιήσετε μια φυσική τρίχα εάν δεν θέλετε. 

Ας είμαστε ειλικρινείς, το λαμπερό ηλιοκαμένο δέρμα είναι κάτι που όλοι επιδιώκουμε να επιτύχουμε – ακόμα και στους μήνες του χειμώνα. Και ενώ τα highlighters, bronzers και blushes είναι απαραίτητα στο οπλοστάσιο των προϊόντων μας, η σωστή εφαρμογή τους απαιτεί τα σωστά εργαλεία και την σωστή τεχνική. Ειδικά για τα bronzers, το σωστό πινέλο είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η εικόνα κουρελιασμένου δέρματος, με ραβδώσεις και έντονο πορτοκαλί χρώμα.

Δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος πινέλου για αυτή την τεχνική. Αυτό που αρκεί είναι να προσφέρει αέρινες κινήσεις και να έχει μεγάλη επιφάνεια, διότι το bronzer δεν απαιτεί ακριβείς και λεπτές κινήσεις, αλλά απλώνεται πιο περιμετρικά, επιζητώντας πιο φυσικό αποτέλεσμα. Επίσης επιλέγουμε τι πινέλο bronzer θα χρησιμοποιήσουμε με το εάν θα εφαρμόσουμε υγρό ή πουδρένιο προϊόν.

Τι πρέπει να προσέχουμε για την επιλογή πινέλου bronzer;

1. ΣΧΗΜΑ
Το σχήμα του πινέλου σας είναι ζωτικής σημασίας για την εφαρμογή του bronzer. Ένα μεγάλο, επίπεδο πινέλο θα παρέχει μια απαλή, λεία και απρόσκοπτη εφαρμογή σε μια στιγμή. Ένα μικρό, γωνιακό πινέλο είναι καλύτερο όταν θέλετε να αγκαλιάσετε τις φυσικές καμπυλότητες του προσώπου.

2. ΜΕΓΕΘΟΣ
Ένα πυκνό, μεγάλο πινέλο bronzer είναι ιδανικό για να μιμηθεί μια ηλιοκαμένη εμφάνιση. Ένα μικρό πιο πυκνό πινέλο (βαρύτερη και πιο συμπυκνωμένη εφαρμογή) είναι καλύτερο όταν προσπαθείτε να επιτύχετε μια πιο γλυπτή εφαρμογή.

3. ΤΡΙΧΕΣ
Οι φυσικές τρίχες λειτουργούν καλύτερα για εφαρμογή σε σκόνη bronzer, ενώ οι συνθετικές συνδυάζουν πιο ομοιόμορφα υγρά / κρεμώδη bronzers.

To highlighter είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δώσουμε λίγη ζωή στην εμφάνισή μας. Μπορούμε επίσης να τονίσουμε περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Έτσι μπορούμε να κάνουμε τη μύτη μας να φαίνεται πιο λεπτή. Τα οστά από τα μάγουλά μας πιο ψηλά, τα χείλη μας πιο γεμάτα κτλ.

Για την σωστή εφαρμογή του, χρειάζεται να έχετε το κατάλληλο εργαλείο εφαρμογής του, ανάλογα κιόλας με την σύσταση του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε. Συνήθως συστήνουμε πινελάκια πιο λεπτοκαμωμένα, είτε flat, είτε πιο οβάλ, είτε μακριά είτε πιο κοντά διότι βοηθούν περισσότερο στην καλύτερη εφαρμογή στην περιοχή που επιθυμείτε χωρίς να γίνετε υπερβολικό το αποτέλεσμα από ένα μεγάλο φουντωτό πινέλο.

Το μακιγιάζ είναι μια μορφή τέχνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο εκείνοι που γεννιούνται με καλλιτεχνικές ικανότητες πρέπει να δοκιμάσουν αυτή τη τέχνη. Οι περισσότεροι λάτρεις του μακιγιάζ έχουν πειραματιστεί με τις σκιές ματιών. Το μακιγιάζ ματιών έχει να κάνει με την σωστή τεχνική και την συνεχή πρακτική. Άρα, ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορεί να το κάνει. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι το σωστό σύνολο εργαλείων. Μιλάμε φυσικά για πινέλα σκιών. Αυτά τα εργαλεία είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό, τη σκίαση και την ανάμειξή σας στο pro-level glam.

Αρχιά βασικό πινέλο για μακιγιάζ ματιών. Είναι αυτό της τοποθέτησης σκιάς. Πλατύ, με τετραγωνισμένη κεφαλή, με διαφορά στο πάχος της πχ άλλα είναι πιο flat και άλλα πιο φουντωτά, είναι τα ιδανικά για να τοποθετήσετε σκιά στο κινητό σας βλέφαρο!

Προτεινόμενα:

Τι να ψάξετε σε ένα πινέλο σκιάς ματιών.

1. ΤΥΠΟΣ
Όπως μπορείτε να δείτε, τα πινέλα ματιών διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Ορισμένα έχουν συγκεκριμένους σκοπούς, όπως την σκίαση της γραμμής των βλεφαρίδων σας ή την εφαρμογή και ανάμιξη χρωμάτων, ενώ άλλα έχουν σχεδιαστεί για περισσότερες χρήσεις.

2. ΤΡΙΧΕΣ
Οι τρίχες είναι ένα επιπλέον σημαντικό χαρακτηριστικό. Τα περισσότερα πινέλα σκιάς ματιών στην αγορά σήμερα έχουν συνθετικές τρίχες, οι οποίες είναι απαλές στους περισσότερους τύπους δέρματος και έχουν σχεδιαστεί για να μαζεύουν πολλές χρωστικές ουσίες.

Η ανθεκτικότητα και η μακροζωία είναι σημαντικό κριτήριο.

3. ΛΑΒΗ
Θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε τη λαβή. Μερικά έχουν εργονομικό σχεδιασμό ώστε να είναι εύκολα στο κράτημα και να ταιριάζουν άνετα στο χέρι σας. Κάτι τέτοιο είναι ιδανικό για πιο περίπλοκες τεχνικές σκίασης ματιών, καθώς μειώνει την κόπωση. Επίσης, μπορεί να σας δώσε περισσότερο έλεγχο καθώς τοποθετείτε το χέρι σας σε διάφορες γωνίες. Μερικοί προτιμούν ελαφριές λαβές, καθώς είναι λίγο πιο εύκολο να κρατηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, σε άλλους αρέσουν βαρύτερα σχέδια, καθώς μπορούν να παρέχουν περισσότερο έλεγχο για εφαρμογές ακριβείας.

Εάν αγοράσετε μόνο ένα, το καλύτερο που μπορείτε να επιλέξετε είναι ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους με στρογγυλεμένη άκρη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο καπάκι, τις πτυχές και τις γραμμές των βλεφαρίδων σας. Αλλά εάν δημιουργείτε μια συλλογή πινέλων ματιών, σας συνιστούμε να πάρετε ένα επίπεδο πινέλο, ένα γωνιακό πινέλο, ένα μικρό πινέλο, ένα κοντό και πυκνό smudger πινέλο, και ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πινέλο για ανάμειξη.

Δεύτερο βασικό πινέλο ματιών είναι αυτό που βοηθάει στο μπλεντάρισμα/ανάμιξη των σκιών που έχετε τοποθετήσει. Τα ιδανικά είναι μακρύτριχα και φουντωτά, είτε πιο μεγάλα είτε πιο μικρά για αυτή την μεταβατική περιοχή ανάμεσα στο κινητό βλέφαρο και την περιοχή κάτω από το φρύδι.

Προτεινόμενα:

Είναι ένα πινέλο με πολύ πυκνές και κοντές τρίχες, ελαφρώς άκαμπτο για να κάνετε εύκολα την τεχνική smoky eyes. Το πινέλο αυτό είναι ιδανικό για να σβήνετε ή να «μουντζουρώνετε» το περίγραμμα των ματιών για πιο φυσικό ή για πιο smokey αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα:

Ένα μικρό πινέλο, με κοντές και σταθερές τρίχες σε επίπεδη γραμμή ή λοξό σχήμα. Το πινέλο αυτό απλώνει το eyeliner σε οποιαδήποτε μορφή, εύκολα και με ακρίβεια. Μπορείτε να το βρέξετε και να απλώσετε στο περίγραμμα αντί για eyeliner την αγαπημένη σας σκιά ματιών.

Προτεινόμενα:

Ένα λεπτό πινέλο χειλιών δε λείπει ποτέ από το kit των makeup artists. Ο λόγος; Απλώνοντας το κραγιόν με το πινέλο, όχι μόνο πετυχαίνουν καλύτερη εφαρμογή, συγκριτικά με το αν πρώτα δημιουργούσαν το περίγραμμα με μολύβι, αλλά έχουν και την δυνατότητα να προσαρμόσουν την ένταση, ανάλογα με την περίσταση.

Προτεινόμενα:

Ένα πινέλο φρυδιών με κλίση είναι ό,τι πρέπει για να γεμίσετε τα φρύδια σας, με όποια μορφή προϊόντος χρησιμοποιείτε, πομάδες, πούδρες ή gel. Και ένα βουρτσάκι κρίνεται επίσης απαραίτητο, ώστε να “χτενίζετε” προς τα πάνω τα φρύδια για να εντοπίζετε τα κενά, επιτυγχάνοντας πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Extra tip: Αν δεν έχετε ένα τέτοιο spoolie, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό βουρτσάκι μιας τελειωμένης μάσκαρα.

Προτεινόμενα: