Όπως αποδεικνύεται, κάθε λάδι προσώπου έχει διαφορετική σύνθεση, βάρος και ρυθμό απορρόφησης, καθιστώντας το πιο κατάλληλο για ορισμένους τύπους δέρματος και ακατάλληλο για άλλους. Το καστορέλαιο και το έλαιο σταφυλιού, για παράδειγμα, μειώνουν την υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα με τάση ακμής, ενώ το λάδι καρύδας και το λάδι αβοκάντο λειτουργούν ως απίστευτα πλούσια ενυδατικά για το ξηρό δέρμα.
Το έλαιο αργκάν, ωστόσο, πέφτει στη μέση του φάσματος – δεν είναι πολύ βαρύ, ούτε πολύ ελαφρύ – καθιστώντας το ιδανικό για χρήση σε όλους τους τύπους δέρματος. Είναι γεμάτο με ωμέγα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και λινολεϊκά οξέα, τα οποία λειτουργούν για να ενυδατώσουν ελαφρά το δέρμα σας, να απαλύνουν τις ξηρές κηλίδες και ακόμη και να μειώσουν την ακμή. “Είναι ουσιαστικά η προστατευτική, θρεπτική υπερτροφή της φύσης για το δέρμα σας”, λέει ο Maran.

– Blery Cosmetics

Προστατεύει από τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας

Οι Μαροκινές γυναίκες χρησιμοποιούσν λάδι αργκάν για να προστατεύσουν το δέρμα τους από τη ζημιά που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο. Διαβάστε την μελέτη.

Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι η αντιοξειδωτική δράση στο έλαιο αργκάν βοήθησε στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Η χρήση του απέτρεψε εγκαύματα και υπερχρωματισμό της επιδερμίδας. Μακροπρόθεσμα, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος , συμπεριλαμβανομένου του μελανώματος.

Μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα ελαίου αργκάνης από το στόμα ή να εφαρμόσετε το λάδι τοπικά στο δέρμα σας για αυτά τα οφέλη.

Ενυδατώνει το δέρμα

Το έλαιο αργκάν χρησιμοποιείται ίσως πιο συχνά ως ενυδατική κρέμα. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται συχνά σε λοσιόν, σαπούνια και μαλακτικά μαλλιών. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά ή να ληφθεί από το στόμα με καθημερινά συμπληρώματα για ένα ενυδατικό αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αφθονία της βιταμίνης Ε , η οποία είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατακράτησης νερού στο δέρμα.

Αντιμετωπίζει μια σειρά δερματικών παθήσεων

Το έλαιο αργκάν περιέχει μεγάλο αριθμό θεραπευτικών ιδιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων. Και τα δύο συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων για διάφορες φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση και η ροδόχρου ακμή .

Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε καθαρό έλαιο αργκάν απευθείας σε επιδερμίδες που προσβάλλονται από ψωρίαση. Η ροδόχρου ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα λαμβάνοντας συμπληρώματα από του στόματος.

Αντιμετωπίζει την ακμή

Η ορμονική ακμή είναι συχνά το αποτέλεσμα υπερβολικού σμήγματος που προκαλείται από ορμόνες. Το έλαιο αργκάν έχει αποτελέσματα κατά του σμήγματος, το οποίο μπορεί να ρυθμίσει αποτελεσματικά τις ποσότητες σμήγματος στο δέρμα. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών διαφορετικών τύπων ακμής και να συμβάλει για μια πιο λεία και πιο ήρεμη επιδερμίδα.

Εφαρμόστε λάδι argan – ή κρέμες προσώπου που περιέχουν έλαιο argan – απευθείας στο δέρμα σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Θεραπεύει λοιμώξεις του δέρματος

Μία από τις παραδοσιακές χρήσεις του ελαίου είναι η θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος. Το έλαιο αργκάν έχει αντιβακτηριακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσει στη θεραπεία και την πρόληψη τόσο βακτηριακών όσο και μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος.

Εφαρμόστε έλαιο αργκάν στην πληγείσα περιοχή τοπικά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Βελτιώνει την επούλωση πληγών

Τα αντιοξειδωτικά είναι σαφώς μια ισχυρή δύναμη. Ο ισχυρός συνδυασμός αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε που βρίσκεται στο έλαιο αργκάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την γρηγορότερη επούλωση τραυμάτων και κοψίματων.

Καταπρανει την ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια κοινή δερματική πάθηση με συμπτώματα όπως φαγούρα, κόκκινο δέρμα. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η εφαρμογή του λαδιού argan τοπικά στην πληγείσα περιοχή μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων. Η βιταμίνη Ε και οι φυσικές φλεγμονώδεις ιδιότητες που βρίσκονται στο έλαιο αργκάν μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό το καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

Μια μελέτη διεξήχθη για τη θεραπεία ασθενών με δερματίτιδα με εικονικό φάρμακο ή από του στόματος βιταμίνη Ε, η οποία υπάρχει σε αφθονία σε έλαιο αργκάν. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν τη βιταμίνη Ε είδαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων.

 Έχει αντιγηραντικές επιδράσεις

Το έλαιο αργκάν χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως αντιγηραντική θεραπεία.Μια πρόσφατη μελέτη με μετεμμηνοπαυσιακούς συμμετέχοντες μπόρεσε να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας συνδυασμός από το στόμα και καλλυντικό έλαιο αργκάν οδήγησε σε σημαντική αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Αυτό παρείχε μια αποτελεσματική αντιγηραντική θεραπεία.

Μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα οφέλη εφαρμόζοντας έλαιο αργκάν απευθείας στο δέρμα, παίρνοντας τακτικά συμπλήρωμα από το στόμα ή και τα δύο.

Μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος

Μερικοί από εμάς έχουμε φυσικό λιπαρό δέρμα σε σύγκριση με άλλους. Χάρη στις δυνατότητες μείωσης του σμήγματος, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του συνολικού σμήγματος και στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η εφαρμογή κρέμας που περιείχε έλαιο αργκάν δύο φορές την ημέρα μείωσε τη δραστηριότητα του σμήγματος και τη λιπαρότητα μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες.

Αποτρέπει και μειώνει τις ραγάδες

Οι ραγάδες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά ο καθένας μπορεί να τις βιώσει. Μια μελέτη του 2016 έδειξε ότι μια ενυδατική κρέμα που περιέχει έλαιο argan βελτίωσε την ελαστικότητα του δέρματος. Αυτό βοήθησε στην πρόληψη και τη θεραπεία των ραγάδων από νωρίς.

Εφαρμόστε λάδι αργκάν απευθείας στην πληγείσα περιοχή τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Κάντε το αμέσως μόλις υποψιαστείτε ότι μπορεί να δείτε ή να αρχίσετε να βλέπετε ραγάδες για καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς πρέπει να χρησιμοποιώ έλαιο αργκάν στο πρόσωπό μου;

Τεχνικά, τα έλαια δεν είναι ενυδατικά. Τα έλαια θεωρούνται “αποφρακτικά”, μια ενοχλητική λέξη που βασικά σημαίνει ότι λειτουργούν σαν φράγμα για να μην εξατμιστεί η υγρασία από το δέρμα σας. Έτσι, είναι καλύτερο να εφαρμόζετε λάδια είτε σε ελαφρώς υγρό δέρμα – για να παγιδεύετε όλο αυτό το νερό στους πόρους σας – είτε να το κάνετε μασάζ πάνω από την ενυδατική σας κρέμα για να κλειδώσετε όλα τα ενυδατικά συστατικά.

Επειδή το έλαιο αργκάν είναι σχετικά ελαφρύ, βυθίζεται και απορροφάται αρκετά γρήγορα. Αν ανησυχείτε ότι θα φαίνεστε λαμπερή κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε να εφαρμόσετε λάδια αφού πλύνετε το πρόσωπό σας τη νύχτα. Σίγουρα, η μαξιλαροθήκη σας μπορεί να έχει λίγα σημάδια λαδιού, αλλά αξίζει τον κόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *