τα παντα για τα πινελα

Πινέλα συνθετικά έναντι φυσικών. Ποια είναι η διαφορά;

Ενώ συμφωνούμε ότι οι φόρμουλες θεμελίωσης και οι πούδρες, που αγαπάμε τόσο, κάνουν τη διαφορά στην τελειοποίηση του μακιγιάζ μας, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που συχνά παραβλέπεται αλλά παίζει τεράστιο ρόλο: τα πινέλα. Μπορούν να απογειώσουν ή να σπάσουν το βλέμμα σας όταν πρόκειται για παρθένα εφαρμογή. Ωστόσο, στο τέλος: ποιά εργαλεία είναι τα καλύτερα; Μία από τις πιο κοινές ερωτήσεις σχετικά με τα πινέλα είναι τι χρειάζεται να χρησιμοποιούμε μεταξύ φυσικών και συνθετικών πινέλων. Υπάρχει πραγματικά διαφορά; Ποιος τύπος παρέχει την καλύτερη εφαρμογή και κάλυψη;
Η απάντηση είναι και οι δύο, ανάλογα με το πώς σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε. Το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συλλογή πινέλων μακιγιάζ σας είναι να κατανοήσετε τι κάνει καλύτερα κάθε τύπος πινέλου.

ειδη συνθετικων ινων

basic-brushes-set-blery-12pcs.jpg

Τα συνθετικά πινέλα έχουν τρίχες κατασκευασμένες με τεχνητό τρόπο τρίχες από νάιλον, πολυεστέρα ή άλλα συνθετικά υλικά. Σε αντίθεση με τα φυσικά μαλλιά, οι συνθετικές τρίχες δεν έχουν επιδερμίδα και δεν απορροφούν εύκολα λάδια ή πούδρες. Αυτό τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για χρήση με κρεμώδη ή υγρά προϊόντα όπως foundation ή κονσίλερ.

Τείνουν επίσης να είναι πιο επίπεδα και πιο άκαμπτα από τα πινέλα με φυσικές τρίχες και μπορούν να κοπούν σε αιχμηρές γωνίες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για πολύ λεπτομερείς εφαρμογές όπως eyeliner ή κραγιόν. Οι συνθετικές τρίχες τείνουν να προσκολλώνται παρά να απλώνονται όταν ασκείται πίεση.

Επίσης με τις συνθετικές ίνες δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για αλλεργίες κατά το τρίψιμο τους στη επιδερμίδα ή τις αδέσποτες τρίχες που πέφτουν κατά το μακιγιάζ σας.

NCF (Nanotechnology Cotton Fiber)

Στο παρελθόν, οι φυσικές τρίχες θεωρήθηκαν ανώτερες από τις συνθετικές, ωστόσο, με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τη διαδικασία κατασκευής, τα συνθετικά πινέλα έχουν προχωρήσει πολύ στη μίμηση της απαλότητας και του σχήματος των φυσικών τριχών. Για παράδειγμα η σειρά μας NCF (Nanotechnology Cotton Fiber) τα γνωστά ως πινέλα βαμβακιού, είναι κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι. Δημιουργήσαμε αυτό το είδος υποαλλεργικών βαμβακερών ινών για να μιμηθούν κατά 95% τις φυσικές ίνες κατσίκας.

Μιμούνται τις φυσικές τρίχες κατσίκας στα εξής:
Μαλακές, ανθεκτικές και ελαστικές, ματ βαμβακερές ίνες είναι ιδανικά για κάθε επίπεδο δεξιοτήτων. Μαζεύουν μια ικανοποιητική ποσότητα προϊόντος με καλή απόδοση χρώματος και είναι καλό στο blending. Είναι πολλαπλών χρήσεων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πινέλα για κάθε λειτουργία μακιγιάζ.

 

Προσφέρουν επίσης:

 • Έντονη πυκνότητα, χωρίς μάδημα
 • Εξαιρετική αντοχή που καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες του επαγγελματία
 • 50% πιο άμεσο στέγνωμα μετά το πλύσιμο (σε σύγκριση με τις συμβατικές συνθετικές ίνες)
 • Υποαλλεργικές ιδιότητες
 • Αντιβακτηριδιακές ιδιότητες (είναι και πιο υγιεινό για το δέρμα σας, και αυτό γιατί σε σύγκριση με τα μαλλιά των ζώων που συχνά είναι πιο τραχιά και μπορούν να συγκρατήσουν περισσότερα βακτήρια καθώς είναι πιο πορώδη από τις συνθετικές ίνες. )
 • Χρησιμοποιούνται στεγνά αλλά και βρεγμένα (βρεγμένα ειδικά τα πινέλα ματιών)
 • Μη άσκοπη απορρόφηση προϊόντων μακιγιάζ (κατανάλωση μόνον της απαραίτητης ποσότητας)
 • Άψογη συνεργασία με όλα τα προϊόντα μακιγιάζ
 • Αντοχή στο πλύσιμο (σε πολλούς κύκλους πλυσίματος)

CR (Corn Fiber)

Επίσης μια ακόμη σειρά μας, είναι η CORN.

Το μετάξι καλαμποκιού μαζί με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας, δημιουργούν τα πινέλα Καλαμποκιού (CR) BLACK NANO CORN! Το μετάξι καλαμποκιού είναι το μακρύ φυτικό νήμα που αναπτύσσεται κάτω από το φλοιό ενός φρέσκου καλύμματος καλαμποκιού. Αυτές οι λαμπερές, λεπτές ίνες 0.03mm έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν το πιο απαλό άγγιγμα για όλες τις ευαίσθητες επιδερμίδες! 100% VEGAN & CRUELTRY FREE .

Ιδιαιτερότητες του υλικού:

 • Προέρχεται 100% από μετάξι καλαμποκιού
 • Απαλότητα στο έπακρο
 • Υποαλλεργικές ιδιότητες
 • Κατάλληλο για κάθε ευαίσθητη ως πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα
 • Είναι κατάλληλα για πιο απαλό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ, για τελικό σετάρισμα ή μπλεντάρισμα σκιών.
 • Φουλ πυκνότητα, χωρίς μάδημα
 • Εξαιρετική αντοχή που καλύπτει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες του επαγγελματία
 • Αντιβακτηριδιακες ιδιότητες (μη απορρόφηση μικροβίων, μη μετάδοσή τους σε επαναλαμβανόμενη χρήση)
 • Μη άσκοπη απορρόφηση προϊόντων μακιγιάζ (κατανάλωση μόνον της απαραίτητης ποσότητας)
 • Άψογη συνεργασία με όλα τα προϊόντα μακιγιάζ
 • Αντοχή στο πλύσιμο (σε πολλούς κύκλους πλυσίματος). Χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στο πλύσιμο, κάνοντας απαλές και όχι βίαιες κινήσεις!

Απομiμηση Μπλε Σκιουρου (Imitation Blue Squirrel)

 • Προσπαθώντας να αντικαταστήσουμε κάθε είδους φυσικών ινών στα πινέλα μας, δημιουργήσαμε ίνες που μιμούνται στο απόλυτο τις ίνες του Blue Squirrel!
 • 100% χειροποίητες κεφαλές που η καθεμιά με την τέλεια ισορροπία ίσων και κυματιστών ινών αναπαράγει τις φυσικές τρίχες.
 • Για να επιτευχθεί η απόλυτη συλλογή, κάθε πινέλο έχει περάσει 25 στάδια παραγωγής από 30 τεχνίτες και έχει ελεγχθεί για την ποιότητά του 50 φορές.
 • Διαθέτει λαβή από μη επεξεργασμένο ξύλο έβενου σε υπέροχο σχήμα!
  Επίσης διαθέτει Copper Ferrule, εξαιρετικά ανθεκτικό!
  Τύπος ινών: Κυματιστό
  Συνιστώμενες υφές: Χαλαρές και συμπαγείς πούδρες.

ANTIMICROBIAL Silver Ion Fiber

Το 79-90% των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε, περιείχουν βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Staphylococcus aureus και E. coli. Τα Beauty blenders ομορφιάς έχουν επίσης το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης με μύκητες, στο 56,96%. Γι’ αυτό αρχίζουμε να δημιουργούμε προϊόντα και εργαλεία ανθεκτικά στα βακτήρια, για να νιώθετε και να βλέπετε την επιδερμίδα σας καλύτερη από ποτέ!
Κατασκευασμένο με ίνες γροθιά για τα βακτήρια, αυτά τα μεταξένια μαλακά πινέλα παίρνουν πάντα τη σωστή ποσότητα προϊόντος για να κάνετε buff, blend και να δημιουργείτε άψογη εμφάνιση στο μακιγιάζ σας. Σχεδιασμένα με τα πιο προηγμένα διαθέσιμα υλικά, αυξάνουν την τέχνη σας προστατεύοντας ταυτόχρονα το ευαίσθητο δέρμα από επιβλαβή βακτήρια.
Τέλεια ισορροπημένη απόδοση για τον επαγγελματία, σε τέλεια τιμή για όσους θέλουν κατι περισσότερο από τα πινέλα τους.

Αντιμικροβιακός παράγοντας Silver Ion (χρησιμοποιείται και για τις ίνες των πινέλων μακιγιάζ).
Το διάλυμα ιόντων αργύρου που χρησιμοποιήσαμε, είναι ένας ανθεκτικός αντιμικροβιακός παράγοντας, χρησιμοποιείται κυρίως σε βαμβάκι, βαμβακερά μίγματα και συνθετικές ίνες. Προσδίδει στο ύφασμα και στις ίνες μια διαρκή φρεσκάδα, ελέγχει αποτελεσματικά και αποτρέπει την αναπαραγωγή μικροοργανισμών και τη δημιουργία οσμών. Επίσης βελτιώνει την ποιότητα του υλικού (βαμβακερό ή συνθετικό) και του κύκλου ζωής του.

 • Έως 99% χωρίς βακτήρια για λιγότερες εκκρίσεις και καθαρότερο δέρμα
 • Ανθεκτικό στη μούχλα

Κορεάτικες ΜεταξωτεςΊινες (Korean silk fibers) 

Πολυτελή πινέλα με ανώτερη υφή.
Κατασκευασμένα από ίνες μεταξιού τελευταίας τεχνολογίας 0.06mm. Δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν πινέλα φυσικών ινών. Λεπτές, μαλακές ίνες με λεία αίσθηση στο πρόσωπο. Προσφέρουν καλό έλεγχο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο πινέλου. Μεγάλη απόδοση χρώματος με υγρά προϊόντα και είναι ιδανικά για την επίτευξη φυσικής και διαυγούς εμφάνισης όταν χρησιμοποιούνται με σκευάσματα πούδρας.

This product is vegan and cruelty-free.

Hair Type: KOREAN SILK

 • Καθαρές Κορεάτικες συνθετικές ίνες, τελευταίας τεχνολογίας 0.06mm
 • Στιβαρή λαβή σε κόκκινο γυαλιστερό χρώμα
 • Πυκνή κατασκευή που δεν μαδάει
 • Φιλικά με το δέρμα
 • Κατάλληλα για ευαίσθητες επιδερμίδες
 • Άψογα στο blending
 • Άριστη συνεργασία με τα προϊόντα μακιγιάζ
 • Τέλεια εφαρμογή βάσης

ΕΙΔΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΙΝΕΛΩΝ

Τα πινέλα μπορεί να διαφέρουν πολύ σε λειτουργία και ποιότητα ανάλογα των υλικά κατασκευής τους. Στα πινέλα με φυσικές τρίχες, τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να διαφέρουν ανάλογα την προέλευση των τριχών. Αναλυτικά παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι μαλλιών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πινλελων μακιγιάζ.

Κατσίκα (Goat): Μαλακές, ανθεκτικές και ελαστικές, οι τρίχες κατσίκας είναι ιδανικά για κάθε επίπεδο δεξιοτήτων. Τα πινέλα από αυτές τις τρίχες μαζεύουν μια μέτρια ποσότητα προϊόντος για καλή απόδοση χρώματος και είναι καλό στο blending. Είναι πολλαπλών χρήσεων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πινέλα για κάθε λειτουργία μακιγιάζ.

Μπλε σκίουρος (Blue Squirrel): Εξαιρετικά μαλακά, κομψά και λεπτά στην άκρη των μαλλιών, αυτές οι τρίχες δημιουργούν λεία, πολυτελή πινέλα με ανώτερη υφή. Αν και μαλακό, προσφέρει καλό έλεγχο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο πινέλου (finishing, πούδρα, ρουζ, highlighter, σκιά ματιών κ.λπ.). Τα πινέλα αυτά χρησιμοποιούνται καλύτερα για καθαρά, φυσικά μακιγιάζ. Όταν ο μπλε σκίουρος αναμειγνύεται με κατσικάκι, η βούρτσα που προκύπτει θα εφαρμόσει προϊόν με μεγαλύτερη ένταση.

Σκίουρος Καζάν (Kazan Squirrel): Πολύ σπάνια και υψηλής αξίας, οι τρίχες του σκίουρου Καζάν είναι παρόμοια με του μπλε σκίουρου αλλά ακόμη πιο απαλά και λεπτότερα σε υφή. Πινέλα στρογγυλής κατασκευής για σκιάς ματιών και highlighter με αυτες τις τρίχες προσφέρουν εύκολο έλεγχο.

Καναδικός Σκίουρος (Canadian Squirrel): Οι τρίχες καναδικού σκίουρου είναι μαλακές και λεπτές στην άκρη τους. Δεδομένου ότι είναι συνήθως πιο κοντές από του μπλε σκίουρου, οι χρήσεις τους συχνά περιορίζονται σε μικρότερα πινέλα, όπως για σκιά ματιών ή highlighter. Επιλεγμένες μακρύτερες τρίχες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πινέλα ρουζ. Αν και πολύ σπάνιο και ακριβό, εκτιμάται ιδιαίτερα από τους καλλιτέχνες μακιγιάζ και τους λάτρεις του μακιγιάζ λόγω του ομοιόμορφου σώματος και του ελέγχου του.

Ασβός (Water Badger): Τα μαλλιά ασβού είναι μάλλον παχιά και ελαστικά στη ρίζα, αλλά κωνώνουν προς την άκρη. Έτσι είναι ισχυρά και ανθεκτικά, αλλά απαλά στο δέρμα. Ιδανικό για πινέλα φρυδιών.

Άλογο (Horse): Η τρίχα αλόγου είναι μία από τις πιο κοινές τρίχες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πινέλων μακιγιάζ. Συχνά συνδυάζεται με άλλες πιο απαλές, πιο εύκαμπτες τρίχες για να ενισχύσει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα. Η ανάμειξη με άλλα υλικά έχει επίσης ως αποτέλεσμα ένα πιο μαλακή πινέλο με εξαιρετική λειτουργικότητα. Όταν χρησιμοποιείται με συνέπεια και φροντίζεται σωστά, ένα πινέλο από τρίχες αλόγων σταδιακά θα γίνει ευκολότερη στη χρήση και διαρκεί περισσότερο. Τα πινέλα με τρίχες αλόγου είναι ιδανικά για σκίασης ματιών και blending λόγω της εξαιρετικής τους ικανότητας ανάμειξης και της μεγάλης απόδοσης χρώματος. Οι τρίχες από τη χαίτη και την ουρά είναι πιο ελαστικές και χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή πινέλων φρυδιών.